17.5.2019. 11:57
0
Sutra obilježavanje 27. godišnjice Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo
Porodice poginulih i veterani Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo u subotu 18. maja će na dostojanstven način obilježiti 27. godišnjicu postrojavanja pripadnika ove brigade.
Naime 18. maja 1992. godine s ciljem podizanja morala u gradu Sarajevu izvršena je svečana smotra 750 pripadnika ove brigade i to je bila prva smotra odbrambenih snaga države BiH, a nakon toga uslijedilo je masovno pristupanje građana Sarajeva u redove MUP-a i tadašnje Teritorijalne odbrane,  što se pokazalo presudnim za odbranu glavnog grada naše države.

Želja nam je da ovogodišnje obilježavanje iskoristimo za evociranje uspomene na najsvjetlije tekovine naše borbe te da ukažemo i na nove izazove sa kojima se susreće jedina nam domovina“, poručili su organizatori manifestacije.

Protokol obilježavanja:

10:00 - Odavanje počasti poginulim pripadnicima Brigade uz prigodan program (Trg oslobođenja - Alija lzetbegović)

20:14 – Iftar (Dom Oružanih snaga BiH)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.