20.5.2019. 15:02
1
Do kraja sedmice sastanak Izetbegovića, Čovića i Dodika: Kovačević rekao da će SNSD ponovo reći da je "protiv NATO-a"
Lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA sastat će se do kraja sedmice kako bi razgovarali o formiranju izvršne vlasti u BiH.

"SNSD će na sastanku ponovno poručiti da nema ništa protiv saradnje BiH sa NATO-om, ali na nivou na kojem sa Sjevernoatlantskim savezom sarađuje Srbija", rekao je Ratko Kovačević za Radio Republike Srpske.

Kovačević očekuje da će ovo biti najvažnija tema razgovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Dodao je da SNSD ne odustaje od principa koji su utvrđeni u Narodnoj skupštini Srpske u vezi sa akcionim planom za NATO, kao i od broja ministarskih pozicija koje po Ustavu BiH pripadaju strankama iz Republike Srpske (RS).

Kovačević je kazao da su BiH, a posebno RS i njeni građani, "nezasluženo bili u nekoj vrsti talačke krize i nesređenih političkih odnosa u FBiH".

Rekao je da SDA "nije imala hrabrosti da sama uđe u proces formiranja vlasti", te da je "činila sve da razbije takozvani bh. blok i izvuče DF", a da se na kraju ovim strankama pridružio i Fahrudin Radončić, odnosno SBB BiH.

(NAP / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.