21.5.2019. 12:01
0
Po nalogu Tužilaštva BiH vrše se pretresi na nekoliko lokacija u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama
Aktivnosti se vrše na ukupno sedam lokacija, koje su povezane sa više osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda.

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širkokog Brijega, policijski djelatnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija a lišeno je slobode ukupno šest osoba.

Na terenu se nalazi istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH, krijumčarenja iz članka 214. KZ BiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz članka 210a. KZ BiH.
 
Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana, saopćilo je Tužilaštvo BiH. 

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.