21.5.2019. 18:18
0
Hadžigrahić: Unaprijediti saradnju univerziteta u Tuzli i Skoplju
Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić prisustvovala je danas obilježavanju 70 godina postojanja Univerziteta svetog Ćirila i Metodija u Skoplju, odakle je poručila da saradnja tuzlanskog i skopskog univerziteta postoji, ali da ima prostora za unapređenje.

Podsjetila je da je saradnja ozvaničena sporazumom, ali da se nada da će biti ojačana i proširena na što je moguće više polja.

- Nismo zadovoljni razmjenom koja postoji, trebamo je prošiti i učiniti jačom. Imamo 13 fakulteta i akademiju na Univerzitetu u Tuzli, veliki broj fakulteta ima i Univerzitet u Skoplju, tako da možemo sigurno naći zajedničke programe na koje bi studenti došli, na koje bismo mi poslali svoje - kazala je Hadžigrahić.

Prema sporazumu saradnja se ogleda kroz razmjenu studenata, nastavnika i saradnika, te kroz zajedničke naučno-istraživačke projekte.

Hadžigrahić u Skoplju boravi, kako je kazala novinarima, da sa prijateljima podijeli radost te da zajedno požele da Univerzitet u Skoplju obilježi još puno ovakvih godišnjica, da nastave putem kojim idu.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.