22.5.2019. 17:41
0
Dodik izvrijeđao Avdu Avdića: Nemoj me pitati za tog kretena, majke ti mile
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je novinara Žurnala koji je u posljednja dva dana objavio da posjeduje informacije o umješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije u aferu trgovine krivičnim prijavama nazvao kretenom. Avdo Avdić je u dva dana prvo objavio da Žurnal posjeduje informacije o trgovini krivičnim prijavama i Tegeltijinom posredovanju “riješavanju problema” a zatim i viber komunikaciju između nekih od učesnika priče, između ostalog i pojedine Tegeltijine poruke.

Dodik se nekoliko sekundi nakon negodovanja nekih od prisutnih novinara zbog nanesene uvrede snebivao, da bi se izvinio. Misleći i na neke prethodne Avdićeve tekstove, prije svega aferu “obavještajne službe”, dodao je da Avdić pokušava da ispadne najveća faca u BiH.

- A, joooj... Nemoj me pitati za tog kretena, majke ti mile. To je kreten najobičniji, odjednom on postao glavna faca u Bosni i Hercegovini – rekao je Dodik.

- Evo, ja da ne bih to radio, evo izvinjavam se, povlačim to. Ali dajte vi učinite nešto. Da li je to logično ili normalno da neko ko je nakačen na neku obavještajnu priču stalno iznosi nešto i samo se proganjaju ljudi na bazi tih prijava? Izvinite, molim vas, o čemu se radi? Hoćete vi to? Možda ćete vi jednog dana biti na redu. Pa to nije prihvatljivo! Imaju organi koji trebaju da se bave time i nek' se bave time. Kakav Avdić, kakvi bakrači bolan, pusti priču – izjavio je on.

Milorad Dodik, pored toga što mu pozicija na kojoj se nalazi svakako ne dozvoljava ovakav javni nastup, očigledno ima problem sa shvatanjem novinarskog posla. Nije ovo ništa novo u Dodikovim nastupima, njegove uvrede novinara Federalne televizije ali i drugih medija ušle su u kompilacije njegovih javnih istupa.

Dodik je rekao i da zna da je Milan Tegeltija kada je postao predsjednik VSTS u taj pošao ušao časno i da riješi neke probleme ali da ipak ne može ni za koga da garantuje. Rekao je i da postoje institucije koje bi trebalo da rade svoj posao ukoliko nešto postoji. Dodik nije rekao ali je jasno da smatra da novinari o tome ne treba da izvještavaju, iako posao novinara jeste da otkrivaju informacije koje su od javnog interesa, a ove koje je objavio Avdo Avdić to svakako jesu, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.