24.5.2019. 12:00
0
Bugojanci u akciji pomoći sugrađaninu Almiru Tupi
Velika humanitarna akcija pokrenuta je u Bugojnu, s ciljem obezbjeđenja sredstava za nastavak liječenja 42-godišnjeg Almira Tupe, koji je obolio od karcinoma.

Akciju je pokrenulo bugojansko udruženje „Đerđef“ pozivajući sve one, koji su u mogućnosti, da pomognu ovom Bugojancu.

-Uplate iz BiH mogu se izvršiti na račun otvoren u BBI banci: 141-060-000-90-97-135, a uplate iz inostranstva na račun IBAN: BA39 1414 3553 1000 4309, SWIFT KOD: BBIBBA22XXX, sa naznakom za liječenje Almira Tupe.Primalac je Udruženje "Đerđef" - kazala je predsjednica ovog udruženja Šida Kalbić.

Dodaje da svi zainteresirani građani Almiru mogu pomoći i pozivom na humanitarni broj telefona 090/291-020, kojim doniraju 2 KM.

Također, doprinos akciji dat će i navijačka skupina Vandali, čiji su članovi pozvali sve simpatizere „Iskre“  da pokažu humanost, kao i bezbroj puta do sada.

Bugojanski rukometaši će 2.juna organizirati humanitarnu utakmicu, kako bi se prikupila sredstva za liječenje Almira Tupe. 




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.