24.5.2019. 15:23
0
Ministrica najavila nagradnu igru, možete osvojiti stan
Vlada Republike Srpske usvojila je danas više tekstova zakona, između ostalih i Zakon o porezu na dobit.

Ministarica finansija Zora Vidović, kazala je da će svi privrednici biti oslobođeni poreza na sumu koju su uložili za nabavku opreme.

Zakonski će se mijenjati i novčane kazne za neizdavanje fiskalnih računa. Pravni subjekti bi u slučaju nepoštovanja Zakona mogli biti kažnjeni iznosima od osam do 16.000 KM, preduzetnici od četiri do 8.000 KM.

Ministrica fianansija je najavila i nagradnu igru za sve one koji poštuju pravila i izdaju fiskalne račune. Glavne nagrade su stanovi, a ukupna vrijednost je oko 800.000 KM.

U nagradnoj igri mogu učestvovati svi građani Bosne i Hercegovine, piše N1.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.