24.5.2019. 15:46
1
Konaković: Formiramo timove koji će raditi reviziju svih korisnika usluga KJKP "Rad"
Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković najavio je reviziju svih korisnika KJKP "Rad".

- Nakon pressa u KJKP "Rad" dobio sam desetine mailova i poruka. Slike tužbi iz ovog preduzeća prema ljudima koji su dužni 7, 9, 13,5 KM... Mahom penzioneri i druge ranjive kategorije društva. Najavljena i pljenidba u nekim slučajevima. Samo JEDAN tajkun koji mjesečno plati 3, a trebao bi 33 hiljade KM, ošteti "Rad" više od svih ovih tuženih. Formiranje spisa na Sudu nas košta oko 70 KM, za bilo koji iznos plus dodatni troškovi. Znači, radila je služba naplate, nije sjedila, al’ ovo što je radila, nikad više neće - naveo je Konaković. 

Istaknuo je da se formiraju timovi koji će odmah krenuti u reviziju svih korisnika. 

- "Rad" će prihodovati mnogo novca po ovom osnovu. Plaće ćemo povećati ljudima koji za malo novca po kiši, snijegu, noću, čiste ulice našeg grada. Smanjit ćemo davanja iz budžeta, a taj novac usmjeriti na razvojne projekte i druge potrebe. Vrlo brzo slijedi i revizija cjenovnika za privredu, nije mali namet ova cijena, a velika je upravo zbog parazita koji ne plaćaju. Čekamo Tužilaštvo, a idemo u naredno preduzeće. Svaki dan malo više pravde - dodao je Konaković.

Podsjećamo, predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić jučer su u prostorijama "Rada" iznijeli nepravilnosti koje su otkrivene.
 
Vlasti u Kantonu Sarajevu predale su dokumentaciju Tužilaštvu KS, koje će istražiti ovaj slučaj, piše Avaz.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.