27.5.2019. 9:02
1
Dodik: Možda će biti Vijeće ministara, ali ne i članstvo u NATO
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH sigurno neće pristupiti NATO savezu, a da će Vijeće ministara možda biti formirano.

Ne mora ni biti Savjeta ministara, ali sigurno je da neće biti NATO, a možda će biti Savjet ministara - rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

On je ponovio da se uslovljavanjem i opstruisanjem formiranja vlasti na nivou BiH srpskom narodu krši ustavom zagarantovano pravo na političko predstavljanje.

- Mi se ne borimo mnogo za BiH, nećemo se boriti mnogo ni za Sarajevo, ali je činjenica da nam ne daju naše pravo, zagarantovano Ustavom. Kako je moguće da neko postavi to ili ovo? Nemoguće. To je priča poslije izbora koja se mora desiti - rekao je Dodik, prenosi Srna.


(Admir Oručević)

DodikRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.