27.5.2019. 11:30
1
Imamović o incidentu: Nije bilo drugog načina da skrenem pažnju na probleme
Tokom obilježavanja 27 godina od masakra počinjen 27. maja 1992. godine u sarajevskoj ulici Ferhadija, dok su ljudi čekali u redu za hljeb, desio se incident nakon što predstavnica Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo Senita Imamović nije dopustila obraćanje predsjednice Unije civilnih žrtava rata Senide Karović.

Imamović već druže vrijeme ukazuje na probleme u Uniji, ali ističe da u Vladi Kantona Sarajevo nema previše razumijevanja za ovu populaciju. Veći incident spriječio je ministar za socijalni rad Malik Garibija.

Imamović u izjavi za agenciju Patria tvrdi da više nije mogla podnijeti "da niko ne reagira na kriminal u Uniji i na način kako se ophodi prema ovoj populaciji", zbog čega se odlučila na incident tokom obilježavanja godišnje stradanja u ovoj ulici.  

„Karović mi spočitava Našu stranku. Kako je nije sramota. Unija za nas ništa nije uradili sve ove godine. Oni su ti koji rade za politiku. Tražimo hitno rješavanje nagomilanih problema i nema više polako, situacija je - ili oni ili mi. Javno obećavam da nigdje više niko neće položiti cvijeće dok se problemi ne riješe. Svojim tijelima nećemo dozvoli da Unija civilnih žrtava rata i političari više položu cvijeće“, kazala je Imamović.

Ona ističe da joj je žao što je baš danas ovakva reakcija uslijedila, ali je poručila da se "očito na dostojanstven i kulturan način ne može doći do cilja."

„Ovdje dok ne progovorite javno, dok ne dođe do incidenta niko ne reagira. Dosta je više da nas ovako tretiraju“, dodala je Imamović.

Na Skupštini udruženja "Civilnih žrtava rata" Kantona Sarajevo gdje je predstavljen i program rada Udruženja za 2019. godinu otvorena je Pandorina kutija. Senita Imamović, predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata KS  okupljene civilne žrtve rata, njih više od stotinu, obavijestila je o dešavanjima u Uniji civilnih žrtava rata. Sve nepravilnosti u radu Unije civilnih žrtava rata nagnala je Imamović i ostale, kako su istakli, da se izdvoje iz rada Unije.

„Ovo udruženje nije novootvoreno. 25 godina niko se nije oglasio uime civilnih žrtava rata, a sada je druga priča, ako bude trebalo mi ćemo sjesti u Skupštinu Unije. Tražili smo i pismeno ukidanje finansiranja Unije“, kazala je tada Imamović.

Ona je istakla kako je Muzafer Teskeredžić na funkciji sekretara Unije civilnih žrtava rata 23 godine, a  Senida Karović predsjednica Unije 11 godina. Ozbiljne sumnje u koruptivne radnje Imamović i ostali u Skupštini iznijeli su i kada je riječ o zapošljavanju Federalnog Fonda za zapošljavanje invalida. Navodno su osobe koje su zapošljavane bile primorane davati svaki mjesec pola plate Uniji!




(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.