29.5.2019. 12:42
1
"Propustili smo još jednu priliku. Bošnjačka politika onemogućuje Srbima legitimno predstavljanje"
Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a na konferenciji za medije kazao je da se SNSD opredijelio za formiranje vlasti.

Dodik je rekao da je srpski narod na proteklim izborima dao podršku vladajućoj koaliciji i da je u RS-u vlast uspostavljena i da je usvojen Budžet.

„To se ne može reći za nivo BiH“, kazao je Dodik.

On je kazao da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva.

„BiH nema vladu, nego Savjet ministara. Ili treba mijenjati Ustav ili se njemu prilagoditi. Sadašnji predstavnici Srba u državnim institucijama nisu legitimni predstavnici Srba i bošnjačka politika onemogućuje Srbima legitimno predstavljanje. Nema nikakvih uslovljavanja, kao što to radi bošnjačka politika,“ kazao je Dodik, te još uvijek aktuelne ministre optužio da rade za centre moći.

Evropska komisija je, podsjeća Dodik, rekla kako treba formirati vlast.

„EK sigurno neće biti Komisija koju smo gledali do sada. U tom pogledu možemo očekivati smanjen interes i zato smo propustili još jednu priliku. Ne znam šta piše u mišljenju, ali bi sigurno bilo drugačije da smo ranije uspjeli formirati vlast", istakao je Dodik.

BiH je kako tvrdi Dodik u najvećoj krizi do sada, te da je zastoj koji se dešava sasvim nepotreban. 


(Patria/Admir Oručević)

DodikRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.