29.5.2019. 18:24
0
Privremeno suspendovan inspektor SIPA-e Marko Pandža: Pandža je jedan od aktera afere "Milan Tegeltija"
Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić danas je privremeno suspendovao inspektora Marku Pandžu protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak, potvrdio je za agenciju Patria Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

"Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zlupotrebu službenog položaja", kazao je Miladinović za Patriju.

Podsjećamo, Pandža je jedan od aktera afere "Milan Tegeltija" odnosno video snimka na kojem se vidi kako on uzima mito od 2.000 KM od privrednika Nermina Aleševića kako bi "potkovao" Tegeltiju u vezi slučaja koji je Alešević ranije prijavio Tužilaštvu KS. 

Tužilaštvo BiH otvorilo je predmet "Tegeltija", a za sada je poznato da je ispitan Alešević, dok je Tegeltija kazao da još uvijek nije pozvan u Tužilaštvo BiH. Iz te pravosudne institucije nisu mogli odgovoriti da li je Pandža ispitan jer je postupak u toku.  

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.