4.6.2019. 21:15
0
Kod banjalučkog muftije na bajramskom prijemu Igor Radojičić, Ramiz Salkić, Franjo Komarica i dr.
Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović organizirao je večeras u najvećem gradu bh. entiteta RS bajramski prijem.

Tom skupu prisustvovali su potpredsjednici entiteta RS Ramiz Salkić i Josip Jerković, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Senad Bratić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mihnet Okić, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, biskup banjalučki Franjo Komarica, konzuli Hrvatske i Srbije u Banjoj Luci Zlatko Kramarić i Vladimir Nikolić, ministar zdravlja u Vladi RS-a Alen Šeranić, direktor Sekretarijata RS-a za vjere Dragan Davidović, predstavnici Jevrejske zajednice u Banjoj Luci te broje druge zvanice i predstavnici javnog, političkog i kulturnog života.

Muftija banjalučki je istakao da je Ramazanski bajram svečani dan, za vjernike radostan trenutak, jer su uspjeli savladati sve prepreke koje su se, na stazi i putu duhovnog uzdizanja i pobožnosti, našli pred njima.

Naglasio je da se ljudske vrijednosti mjere čovjekovim promjenama na bolje, dobrotom i plemenitošću.

- Čovjeku su potrebni blagdani, jer mubarek dani oplemenjuju ljudsku dušu i osnažuju ljudski karakter. U želji da svi budemo bolji, u pravom smilsu, radujmo se svim blagdanima, pa i ovom Ramazanskom bajramu – rekao je muftija Abdibegović u obraćanju.

Zahvalio je gostima koji su dolaskom, kako je naglasio, izrazili poštovanje blagdanu u čiju čast su se okupili.

- Poznato je da ovaj, i sve druge blagdane uljepšavaju prijatelji, jedni drugima, što vi svojim prisustvom potvrđujete – kazao je muftija banjalučki.

Svima koji obilježavaju Bajram čestitao je uz riječi – Bajram šerif mubarek olsun.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.