5.6.2019. 10:15
0
Škola puna vode: Pogledajte kako đaci peru ruke vodom sa plafona
Društvenim mrežama kruži novi video snimak iz Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole u Banja Luci, gdje đaci peru ruke vodom koja curi sa plafona.

Uz to đaci tvrde, da to nije ništa novo, jer krov prokišnjava, pa svaka kiša izaove identičnu  situaciju. I to traje godinama.
 
Kako nam je rekla Milica Kos, učenica generacije ove škole i jedna od 20 najboljih srednjoškolac u BiH, tužno je i strašno je da se za sve ove godine, ovaj problem nije riješio, kako bi učenici i radnici škole imali bezbjedan prostor u kome borave.

“Četiri godine gledam ovo, zajedno sa svojim kolegama.  Pokušavali smo problem riješiti pričom,pa smo kao učenici sazvali aktiv direktora da se o tome priča. Obećali su nam rješenja, ali kao i uvijek od obećanja nije bilo ništa.  Skoro kad je jedan od snimaka prokišnjavanja dospio u javnost, ja i drugari smo doživjeli kritike kao da smo mi izbušili krov ili plafon, umjesto da se kritikuju oni čija je ovo nadležnost”
, nije krila razočarenje Kos. Kaže i da ne vjeruje da će se nešto promijeniti sve dok đaci ne počnu sa bojkotom nastave ili dok ne dođe do tragedije ako voda dođe do struje, prenosi portal Buka.

Podsjetimo da su i sredinom aprila na društvenim mrežama objavaljeni brojni snimci i fotografije  iz ove škole na kojem se vidi kako su hodnici puni vode, ali i kanti i krpa kojima se voda skuplja.
Ubrzo nakon toga se oglasilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS konstatujući da su upoznati sa situacijom u ovoj školi, te da rade na tome da se stvore bolji uslovi rada u svim školama.









(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.