5.6.2019. 14:25
0
Salkić u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je, drugog dana Ramazanskog bajrama, u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida.

Salkić je položio cvijeće i proučio Fatihu šehidima, a obilježavanju su prisustvovali i brojni Bratunčani i Podrinjci, te članovi udruženja žrtava. Tokom programa je proučen Jasin šehidima, a prisutnima se obratio Admir ef. Velić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Salkić je izjavio da je obaveza svih preživjelih da se sjećaju najboljih bosanskih sinova, te da nemjerljiv doprinos šehida u odbrani i očuvanju domovine Bosne i Hercegovine prenose na mlađe generacije, saopćeno je iz Kabineta entitetskog potpredsjednika.

-Danas se s posebnim emocijama i ponosom sjećamo naše braće, saboraca, komšija, rođaka, prijatelja i sugrađana. Oni su svoje živote ugradili u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine i na tome im moramo biti zauvijek zahvalni. Najbolji način da im se zahvalimo jeste da ih nikada ne zaboravimo, da obilježavamo Dan šehida, da više pomažemo i pazimo porodice šehida, da budemo bolji i vredniji i da istrajemo u izgradnji moderne, prosperitetne i jedinstvene države Bosne i Hercegovine. Šehidi su nam poklonili mir i slobodu, čime su nas zadužili i čime su nam dali zadaću. Na nama svima zajedno je da uradimo tu zadaću i da se izborimo za bolju i sretniju državu u kojoj će svi građani bolje živjeti i imati jednaka prava – istakao je on.

Važno je, kaže, da buduće generacije poštuju doprinos šehida.

-Izuzetno je važno da našoj djeci govorimo o najboljim sinovima ove zemlje koji su za domovinu dali ono što je najvrednije – svoj život. Važno je da buduće generacije poštuju i cijene doprinos naših šehida, a da država više pažnje poklanja programima i projektima koji će njegovati sjećanje na bosanske šehide - poručio je potpredsjednik Salkić u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.