6.6.2019. 18:03
0
Marko Pandža saslušan u Tužilaštvu BiH
Marko Pandža, inspektor SIPA-e saslušan je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, javio je reporter N1 - Boris Brezo. Pandža je, podjećamo, ranije privremeno suspendovan do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega u aferi javnosti poznatoj kao "Potkivanje".

Pandža se u Tužilaštvu BiH zadržao dva i pol sata, a kako javlja naš reporter - saslušan je u svojstvu osumnjičenog.

On se prilikom ulaska, ali i izlaska nije obraćao medijima. Javnosti nije poznato ni to da li je angažovao advokata.

U ovom predmetu koji posljednjih dana potresa bh. pravosuđe i javnost, ranije su saslušani Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, kao i Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Alešević i Tegeltija su saslušani u svojstvu svjedoka.

Postupajući po zahtjevu Odjeljenja za untrašnju kontrolu disciplinska komisija je pokrenula disciplinski postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zlupotrebu službenog položaja.

Online magazin "Žurnal" ranije je objavio video susreta i razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži.

Žurnal je objavio saznanja da je predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Objavljeni su navodi da je za predsjednika VSTS-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da, kako tvrdi Žurnal, ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca.

Alešević se požalio na nefunkcionisanje rada Tužilaštva KS, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.