11.6.2019. 9:16
0
SIPA uručila poziv Mamiću, dolazi u Sarajevo
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uručili su jutros poziv Zdravku Mamiću da se javi u Sud Bosne i Hercegovine što je on i prihvatio, potvrđeno je za N1 iz SIPA-e.

Kako nam je rečeno, on je trenutno na putu ka Sarajevu.

Advokat Zdravka Mamića u BiH, Zdravko Rajić, ranije je rekao da bi danas moglo biti održano ročište o izručenju njegovog klijenta Hrvatskoj.

Podsjetimo, osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK "Dinama" Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što je 7. juna Županijski sud izdao nalog za raspisivanje potjernice, Ministarstvo unutrašnjih poslova je za Zdravkom Mamićem raspisalo domaću i međunarodnu potjernicu, a za daljnju proceduru izručenja optuženika nadležno je Ministarstvo pravosuđa, izvijestili su na sudu, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.