11.6.2019. 11:53
0
Ružica Jukić poručila Željku Komšiću: On odobrava gumene i staklene sobe, ja ne. Možda bi odobrio da nas strane ambasade odvode na ispiranje mozga
Povodom odgovora člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Komšića, potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić danas je izjavila da je Komšić vjerojatno bio "dekoncentriran dok je čitao njeno obraćanje Predsjedništvu Bosne i Hercegovine".

- U njemu se nije tražilo njegovo mišljenje da li mi u Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine imamo podršku "građana" i stranih građana u Bosni i Hercegovini, nego je bila informacija da visoke pravosudne funkcionere države Bosne i Hercegovine privode stranci u svoje ambasade u takozvane gumene i staklene sobe, gdje ih pod specijalnim tretmanom upućuju što trebaju raditi od tog koga birati, koga osuditi i slično. Tu je bila bit moje informacije - navodi Jukić.

Dodala je da joj nije bila namjera da se informira baš kod Komšića, o legalnosti podrške.

- Bilo bi neumjesno s moje strane i cinično da sa baš njemu obratim i tražim mišljenje o podrškama naroda, vjerskih zajednica i slično. On je postao simbol neprincipijelne podrške za funkciju koju obnaša. Mene je birala struka koja zna što su zakoni i što zakonska procedura - istakla je Jukić.

Također, tvrdi da je očekivala od jednog najglasnijeg medijskog patriote da pokaže interes i zatraži istragu o tom da se u strane ambasade privode nositelji pravosudnih funkcija, države na čijem je on čelu, iako sa upitnim legitimitetom.

- To sramotno miješanje i ponižavanje države u kojoj su ambasade samo gosti, je bila javna tajna do sada. Ovo sa sobama gumenim i staklenim je samo krunski dokaz, dokle je to daleko otišlo. Naravno da od vlasnika tih soba ne očekujem podršku - kazala je Jukić.

Nadalje, kazale je da će o to me biti upoznata i Evropska komisija, te da zasad uporno izbjegava strane medije, da im da intervju i pojasni sve te procese.

- Poštujem funkciju koju obnašam i poštujući funkciju članova Predsjedništva BiH sam se i obratila njima. Očigledno je da član Predsjedništva i ja nemamo isti pogled na suverenitet države čiji smo nositelji funkcija. On odobrava gumene i staklene sobe, ja ne. Možda bi u tom vazalskom mentalitetu odobrio sutra da nas strane ambasade odvode u svoje države na ispiranje mozga i vraćanje da radimo u njihovim interesima - navela je, između ostalog, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.