16.6.2019. 21:14
0
Grad razbija aute po Slavoniji, snimljena i pijavica. Najgore tek dolazi
Nakon toplinskog vala već danas u Hrvatsku stižu pljuskovi s grmljavinom, a lokalno može biti i grmljavinskog nevremena uz prolazno jak vjetar, veću količinu kiše te tuču. Oluje su već zahvatile dijelove Slavonije i Dalmacije, a tijekom večernjih sati očekuju se i na području cijele kopnene Hrvatske. Oko 18 sati kiša je počela padati i u Zagrebu.

"Ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske, tako da pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti. I na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje. Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima", rekao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

U poslijepodnevnim satima jako je nevrijeme zahvatilo zapad Slavonije. Oko Novske i Okučana pala je tuča veličine loptice za golf koja je oštetila nekoliko automobila. Neverin javlja kako se u Novoj Gradiški pojavila pijavica.
Oluje su zabilježene i u dijelovima Dalmacije.

U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i tuča zabilježeni su iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca, javlja Dalmacija Danas.

Grmljavinski oblaci su donijeli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stupnjeva.
Za danas poslijepodne na snazi su upozorenja Meteoalarma za cijelu zemlju. Za obalu je na snazi žuto upozorenje i to i zbog mogućih grmljavinskih nevremena, ali i zbog visokih temperatura, dok je središnji dio zemlje, sjeverni i istočni pod narančastim upozorenjem uglavnom zbog nevremena koje stiže a koje će lokalno biti praćeno jakim vjetrom grmljavinom i tučom.

Na kopnu se sutra očekuje promjenljivo i svježije. Povremeno će biti kiše, mjestimice i pljuskova s grmljavinom, a još u noći i ujutro moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Na Jadranu sunčanije i većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a duž ostatka obale vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, u gorju malo niža. Najviša dnevna od 24 do 28 , na Jadranu od 28 do 32 °C.


Od srijede sunčanije uz postupnu stabilizaciju, no još je moguć poneki poslijepodnevni pljusak, a ujutro po kotlinama i magla. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, još u utorak ujutro podno Velebita bura. Temperatura na Jadranu bez znatnije promjene, a danju na kopnu toplije, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.