17.6.2019. 16:34
0
Donacije inspirisane srcem Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA donirali topli krevetić Općoj bolnici u Gračanici
Nakon što su tokom maja ove godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, Intesa Sanpaolo banka BiH i Visa će na ovaj način prikupljena sredstva donirati porodilištima u BiH. Ove godine će donacije primiti Opća bolnica „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici, JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. U akciji je prikupljeno 32.000 KM.

„U ranijim godinama smo sredstva prikupljena u akciji „Inspirisani srcem“ odvajali za različite namjene licima, udruženjima, klinikama i zajednicama za koje smo smatrali da im je neophodna, pa smo tako pomagali u osiguravanju pokrivanja troškova za liječenja u inozemstvu, obnovi nakon poplava i različitim zdravstvenim ustanovama. Ove godine smo odlučili da donacije usmjerimo ka porodilištima u BiH“, kazala je Lejla Dizdarević,direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiHi pojasnila razloge takve odluke: „Kao organizacija koja pažljivo prati dešavanja i aktivno sudjeluje u životu zajednice u kojoj posluje, svjesni smo da postoji potreba za donacijama na različitim stranama i u mnogim segmentima. Pomoć u poboljšanju uslova za tek rođenu djecu držimo prioritetom i odgovornošću ne samo naših kompanija, nego društva u cjelini.“.

Prva od ukupno tri planirane donacije namijenjena Općoj bolnici „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici uručena je danas i posebno je vrijedna, ne samo u materijalnom smislu. Radi se o toplom krevetiću namijenjenom bebama rođenim prije 37. sedmice. Kako kažu u ovoj bolnici, krevetić koji su do sada koristili nabavljen je polovan prilikom otvaranja Opće bolnice 2001. godine, i do danas je redovno održavan i servisiran pa i dalje služi svrsi,nonije dovoljan za potrebe ove bolnice i osjetljivu neonatalnu dob prijevremeno rođenih beba. Novi krevetić je uručen Općoj bolnici u Gračanici danas, i tim je povodom dr Almir Sakić, direktor Opće bolnice u Gračanici, rekao: „Topli krevetić će pomoći u neometanom i kvalitetnijem pružanju skrbi mališanima. Ovo je naročito važno jer se radi o bolnici koja nije u nekom od većih centara zemlje i jako je bitno da na mikrolokaciji same klinike postoje svi potrebni uvjeti za brigu o bebama, a topli krevetić svakako jeste među prioritetima kada govorimo o uvjetima. U ime tima uposlenih ove bolnice, ali svakako i budućih roditelja i naših malih pacijenata želim zahvaliti na ovoj vrijednoj donaciji“, zaključuje dr Sakić.

Za bolnice JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu su nabavljeni novi ginekološki stolovi i te donacije će biti uručene u narednim danima. IzIntesa Sanpaolo Banke BiH ističu da se radi o najkvalitetnijim stolovima koji se trenutno mogu pronaći na tržištuu ponudi medicinske opreme, a uručenju donacija se raduju zajedno s osobljem ovih klinika. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.