19.6.2019. 12:46
0
Nezirović pozvao članove VSTV-a da daju kolektivnu ostavku
Na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća razvila se i rasprava među samim članovima, a u dijelu sjednice koji je otvoren za medije Goran Nezirović pozvao je na kolektivnu ostavku članova VSTV-a.
"Moramo priznati da stepen povjerenja u ovu instituciju nikada nije bio niži. Mislim da je pitanje elementarne i moralne odgovornosti. Spreman sam odmah danas da, zajedno s vama, potpišem vlastitu ostavku. Ukoliko to ne prihvatite, smatram da trebamo podnijeti kolektivnu ostavku. Šta god da uradimo, kakvo god dobro, ovaj saziv neće vratiti kredibilitet ovoj instituciji. Siguran sam da nećemo moći provesti suštinske reforme", kazao je Nezirović. 

No, Nezirović nije imao podršku drugih članova VSTV-a. Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a kazao je da ne dijeli Nezirovićevo mišljenje. 

"Siguran sam da će vrijeme pokazati da se vode kampanje protiv ovog vijeća. Ova kampanja stvara alarm u javnosti i to će tako biti dok se ne razjasne stvari. Međutim, kada se razjasne, vidjet će se da je potpuno suprotno. Moram da kažem da je ovo vijeće u 2017. godini, kada smo usvojili akcioni plan, jedino uradio u cijeloj BiH konkretne stvari na evropskom putu BiH. Siguran sam da će vrlo brzo i javnost znati šta se zaista desilo", kazao je Tegeltija. 

I potpredsjednica VSTV-a Jadranka Lokmić Misirača odbila je podnijeti ostavku. Druga potpredsjednica Ružica Jukić pitala je da li je "principijelno pred medijima pozivati na kolektivnu ostavku"-

"Svako ko smatra da je narušio ovu instituciju ima pravo dati ostavku, ali da ne poziva druge na to", rekla je Jukić. 

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.