20.6.2019. 9:38
0
Nikšić i Kojović potpisuju Sporazum o osnivanju BH bloka
Predsjednici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) i Naše stranke (NS) Nermin Nikšić i Predrag Kojović danas će potpisati dokument o saradnji, čime će zajedničko političko djelovanje te dvije partije kao BH blok biti i formalno ozvaničeno.

SDP i NS su nakon oktobarskih izbora prošle godine formirale političku platformu „BH Blok“, kao odgovor na etno-nacionalne politike u Bosni i Hercegovini. Demokratska fronta (DF) izašla je iz BH Bloka nekoliko mjeseci nakon njegovog formiranja. 

Iz BH Bloka najavljuju da će se političkom projektu sastavljen iz građanskih partija priključiti i druge političke partije u zemlji.

Kako je ranije istaknuto iz te dvije stranke prvi rezultati BH bloka bit će vidljivi na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine.

Kako je rečeno, cilj ove dvije stranke je da iza dokumenta kojeg potpišu može stati šira društvena zajednica.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.