21.6.2019. 12:28
2
Tegeltija najavio tužbe protiv medija i novinara
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija izjavio je danas novinarima, u pauzi sjednice tog vijeća, da će pokrenuti “pravnu akciju” protiv svih medijskih kuća i novinara pojedinačno koji su tvrdili da je on počinio neke krivične radnje.

- Bit će analizirane izjave svih novinara koji su ustvrdili da sam ja umiješan u koruptivne radnje - kazao je Tegeltija.

Kazao je da će tužiti i političare i sve koji su iznosili neistine. To uključuje i Farisa Vehabovića iz Evropskog suda za ljudska prava, javlja BIRN BiH. 

On je najavio da će podnijeti i disciplinske prijave protiv nosilaca pravosudnih funkcija koji su tvrdili da je on trebao biti osumnjičen u okviru istrage.

Tegeltija je kazao da ovime ne guši slobodu medija i da podržava istraživački rad novinara, ali da se kao građanin ima pravo da se zaštiti od kleveta.

- Molim vas da ovo ne razumijete kao atak na novinarske slobode - kazao je Tegeltija.

On se pozvao na saopštenje Tužilaštva BiH o pokretanju istrage protiv dvoje osumnjičenih, navodeći da se ispostavilo da su bili “tačni navodi njegovog demanta”.

Njegove tužbe, kako je dodao, nemaju veze s najavom iz Tužilaštva da će ispitati odgovornost onih koji plasiraju netačne informacije koje podrivaju povjerenje u rad pravosuđa.


(FENA/Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.