22.6.2019. 20:50
0
Počelo popločavanje glavne sarajevske ulice Ferhadija
Nakon što je završena zamjena podzemnih instalacija, tamponiranje i betoniranje podloge u ulici Ferhadija počelo je postavljanje i fugiranje novih kamenih ploča debljine 10 cm. Radovi se izvode na dijelu ulice od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad (kod Katedrale), a počeli su 09. maja, uz predviđeni rok za završetak od 60 dana.

„Prethodno je urađeno uklanjanje starih ploča, zamjena instalacija Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka, a potom i betoniranje ploče s desne i lijeve strane ulice Ferhadija. Preostalo je betoniranje ploče u jednom dijelu, površine 100 m2, a uporedo s tim počelo je popločavanje“, istakli su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.

Sanacija dijela ulice Ferhadija, od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad kod Katedrale projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 789.000 KM. Radi se na dužini ulice od 191 metar i prosječnoj širini devet metara.

Na ovaj način cijela ulica Fehadija u dijelu općine Stari Grad, u dužini od 363 metra imat će jedinstven izgled, s obzirom da je donji dio – od Gradske tržnice do Apoteke Stari Grad rekonstruisan i popločan prije šest, odnosno sedam godina.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.