26.6.2019. 21:40
0
Opozicionari u RS organizuju mirno okupljanje u Banja Luci, imaju i tri zahtjeva za vlast
U banjalučkom parku "Mladen Stojanović" sutra će biti organizovano mirno okupljanjeopozicije u Republici Srpskoj.

Na skupu će opozicionari iznijeti tri zahtjeva, dva su otkrili sutra, dok će treći biti saopćen u četvrtak.

Traži se odobravanje narednog skupa na glavnom banjalučkom trg i obustava legitimisanja i kažnjavanja građana koji se okupljanju u centru grada.

Organizatori skupa u Parku “Mladen Stojanović” su poslanici Partije demokratskog progresa Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić te poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović, koji su pozvali građane da im se pridruže, a tvrde da imaju i podršku određenih predstavnika grupe "Pravda za Davida".

"Svako okupljanje je dokaz da demokratija pokazuje određene znake", poručio je Stanivuković.

Dodao je da njihova borba neće stati na jednom okupljanju, jer će ona trajati sve dok se ne promijeni vlast, a, kako kaže, prvo u Banja Luci.

Apelovali su na građane da sutra ne naprave nijedan incident te da skup, a zatim i dozvoljena šetnja do zgrada određenih institucija, prođe bez incidenata.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.