2.7.2019. 10:13
0
Sedam bivših zeničkih boraca krenuli pješke u Srebrenicu
Sedmerica bivših pripadnika zeničkih ratnih jedinica krenuli su danas sa platoa ispred spomen obilježja "Kameni spavač" na oko 270 kilometara dug put do Nezuka, gdje će se u ponedjeljak, 8. jula, s ostalim učesnicima priključiti ovogodišnjem Maršu mira „Srebrenica 2019“.

Zeničani već tradicionalno, 13. godinu zaredom, organizovano pješače do Memorijalnog centra u Potočarima, putem kojim su se preživjeli nakon pada zaštićenih UN enklava Srebrenica i Žepa u julu 1995. godine izvlačili na slobodnu teritoriju te neki od njih stigli i u Zenicu.

- Ovo je 13. put da ću sudjelovati u Maršu mira, a deseti put idem pješice iz Zenice - kaže 61- godišnji Mehmed Karić, koji je najstariji učesnik i vođa te zeničke grupe, koja ove godine nije brojna kao ranijih godina.

On dodaje kako će pješačiti preko Pepelara, gdje će večeras prvi put i zanoćiti, zatim Mahoja, Hadžića, Seone, Orahovice, Lukavca, Kiseljaka, Tuzle, Seljublja i Nezuka, gdje bi u nedjelju, 7. jula, trebali stići oko 12 sati.

- U ponedjeljak ćemo se priključiti koloni koja kreće na trodnevni Marš mira prema Srebrenici - kaže Karić, koji dodaje da su ove godine učesnici pohod organizirali vlastitim sredstvima.

U nedjelju će put Nezuka automobilima krenuti još 12 Zeničana, koji će se priključiti koloni za Potočare.  


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.