2.7.2019. 15:31
0
Vrijednost automobila 1,5 miliona KM: 60 ratnih vojnih invalida u FBiH će dobiti nove automobile
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor kompanije Porshe Sarajevo Senad Olovčić sutra će potpisati Sporazum o isporuci putničkih automobila za RVI 100 posto I grupe.

Radi se o sporazumu po kojem će ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto I grupe biti uručeno 60 automobila, čija je ukupna vrijednost 1.500.000 KM bez PDV-a, a koja su osigurana u budžetu FBiH za 2019.godinu. 

Podjelom automobila bit će nastavljena aktivnost Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u osiguranju i podjeli automobila, koji su ortopedska pomagala najugroženijim kategorijama RVI i koja će im poboljšati život.

Resorno ministarstvo kontinuirano provodi međunarodni tender za nabavku automobila za RVI 100 posto I grupe, a riječ je o autima koja imaju odlične karakteristike i  doprinose boljim uslovima za život ratnih vojnih invalida, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.