3.7.2019. 14:04
0
Naša stranka: HDZ BiH je Aluminij koristio kao svoju kreditnu karticu
Povodom jutrošnje petnaestominutne blokade puta M-17 od strane uposlenika mostarskog Aluminija, kao i najava da bi ovaj, nekad hercegovački privredni gignat, do kraja sedmice mogao prestati s radom, oglasili su se iz Naše stranke Mostar.

„Za stanje u Aluminiju odogovoran je prije svega HDZ BiH koji tu kompaniju decenijama već koristi kao vlastitu kreditnu karticu. Pored njih, odgovornosti se ne može osloboditi ni njihov koalicioni partner i Vlada Federacije koja je sve ovo vrijeme dozvoljavala takav način funkcionisanja

Vrhunac licemjerstva HDZ/SDA partnera prema građanima Mostara je i blokada rada Parlamenta Federacije na čijoj se posljednjoj sjednici, između ostalog, na inicijativu kolega iz SDP-a, upravo trebalo raspravljati i o Aluminiju.

Sunovrat Alumnija konačni je dokaz nespobnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer.

Mi ćemo uvijek podržati svakog pojedinca u ovoj zemlji čija su prava ugrožena i koji se bori da dobije odgovore i nadje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi, ali u ovom slučaju nam se čini da je prava adresa za traženje odgovora sjedište HDZ-a i vlada FBiH, a nikako blokada puta M-17."

S tim u vezi, pozivamo premijera Federacije da objasni šta je bilo s preporukama iz studije koju je 2013. godine radilo Sveučilište u Splitu, u saradnji sa 17 stručnjaka iz Zagreba, Mostara i Splita, a pod nazivom 'Mogućnosti restrukturiranja Aluminij d.d. Mostar'. Zašto preporuke nisu provedene i zašto nikad nije sprovedeno adekvatno vlasničko, organizacijsko, operativno, finansijsko i strateško restrukturiranje Alumija?“ – rekao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar. 


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.