17.7.2019. 15:46
0
Iz masovne grobnice na Hrtar Gradu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest žrtava
Završena ekshumacija u Višegradu: Iz masovne grobnice na Hrtar Gradu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest žrtava Ekshumacija na lokalitetu Hrtar Grad u općini Višegrad završena je danas i iz masovne grobnice koja je pronađena na ovom mjestu ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje šest žrtava.

Radi se o nekompletnim posmrtnim ostacima koji su, najvjerovatnije, iz primarne grobnice, prebačeni na ovaj lokalitet. Pronađeni posmrtni ostaci žrtava danas će biti prebačeni u Centar za obdukciju i identifikaciju u Goraždu gdje će biti izvršena sudsko - medicinska i kriminalističko - tehnička obrada, a u narednom periodu će se uzeti i koštani uzorci, a radi utvrđivanja identiteta žrtava uz pomoć DNK analize.

Pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz Višegrada. Ekshumacijom na Hrtar Gradu rukovodilo je Tužilaštvo BiH po naredbi Suda BiH. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.