18.7.2019. 11:00
0
Danas izricanje drugostepene presude u predmetu Ešefa Kantić i drugi
Izricanje drugostepene presude pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu Ešefa Kantić i dr. zakazano je za danas, u 13.00 sati, u sudnici 8, najvaljeno je iz tog suda.

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 15.11.2018. godine, optužena Ešefa Kantić je oglašena krivom da je počinila produženo krivično djelo poreske utaje ili prevare. Osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Kao sporedna, optuženoj je izrečena novčana kazna od 50.000 KM.

Pravno lice „Kantić-Company“ d.o.o., društvo za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i usluge Doboj Istok, oglašeno je odgovornim za produženo krivično djelo poreske utaje ili prevare. Od optuženog pravnog lica oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 328.406,02 KM.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine, nakon održane javne sjednice, donijelo je 22.2.2019. godine rješenje kojim je uvažena žalba branioca optužene Ešefe Kantić, a povodom te žalbe, primjenom člana 309. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine i u odnosu na optuženo pravno lice, te je presuda Suda BiH od 15.11.2018. godine ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Prema optuženom pravnom licu „Kantić-Company “ d.o.o. 12.7.2019. godine obustavljen je krivični postupak jer je pravno lice prestalo postojati.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.