19.7.2019. 11:50
0
Nura Begović: Holandija odgovorna za 8.372 žrtve, ne samo za 350
Nisu odgovorni samo za 350 ljudi, već za kompletan genocid koji je počinjen nad nevinim žrtvama Srebrenice, kazala je za "Avaz" Nura Begović iz Udruženja „Žene Srebrenice“, reagirajući na vijest iz Holandije da je vrhovni sud te zemlje potvrdio raniju odluku prema kojoj je ta država odgovorna za smrt 350 Srebreničana u julu 1995. godine.

- Zna se da je Srebrenica bila zaštićena zona, a oni su bili ti koji su je "štitili". Dakle, trebala je biti odluka da su odgovorni za sve 8.372 žrtve. Pa da samo vidite šta se čuje na suđenju za Kravicu koje se odvija u Beogradu, o tome kako su oni sarađivali s holandskim vojnicima. Sve im je to na sudu bilo predočeno, ali... - kaže Begović, ističući da presuda nije zadvoljavajuća, piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.