23.7.2019. 12:26
0
Počela sjednica Vijeća ministara, Bevanda na sjednici
Ministri iz reda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) došli su na današnju sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj bi trebalo biti govora o Prijedlogu odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

Radi se o odluci koja se odnosi na period od jula do septembra 2019. godine i koja će omogućiti redovno finansiranje institucija BiH do usvajanja budžeta za ovu godinu. Nakon isteka ovu odluke Vijeće ministara BiH može nakon isteka odluke ponovo usvojiti odluku o privremenom finansiranju ukoliko Predsjedništvo BiH do tada ne uputi Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog budžeta za 2019. godinu, odnosno ukoliko zakonodavac do septembra ne usvoji budžet.

Hrvatski narodni sabor (HNS) na čijem čelu se nalazi Dragan Čović, stranački šef državnog ministra finansija i trezora, pozvao je danas Vijeće ministara BiH da usvoji odluku o privremenom finansiranju. Poziv je upućen i vladajućim političkim strankama na nivou institucija BiH da što prije okončaju proces imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Državni službenici zaposleni u institucijama BiH jučer su zaprijetili štrajkom ukoliko državna vlada hitno ne usvoji odluku o privremenom finansiranju.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.