30.7.2019. 22:13
0
Radončić: Vlada KS ne zavisi ni od stranaca ni od SDA već od svog rezultata
Predsjednik Saveza za bolju budućnost i delegat u Domu naroda PS BiH Fahrudin Radončić kazao je da sudbina Vlade Kantona Sarajevo ovisi o njenim rezultatima. Radončić je u Danu uživo na N1 istakao da postoji "jedan prirodan legitiman pritisak SDA da uđe u tu vladu."

"Dio međunarodne zajednice želi na primjeru Vlade KS pokazati kako se vlada bez SDA. Vlada Kantona Sarajevo ne treba da zavisi ni od stranaca niti od SDA, nego samo od svoga rezultata, kazao je Radončić. 

On je kazao da očekuje početak velikih radova u Sarajevu, a da nije smisao jedne vlasti samo smjenjivanje ljudi i preuzimanje određenih kompanija. 

Govoreći o uspostavi državne i federalne vlasti kazao je kako postoje tri legitimna izborna pobjednika, ali da je došlo do zastoja koji izaziva nervozu kod građana. 

On je dodao da se usaglašava sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem oko "važnih pitanja". 

"Imao sam dva, tri radna ručka koji su rezultirali da taj jedan bošnjački, probosanski blok ima jedistvenu politku kada su u pitanju pojedina gledišta na nivou kantona, ali i države", ističe predsjednik SBB. 

Radončić je kazao da je kada je riječ o Aluminiju HDZ BiH imao potpunu kontrolu od 1996. godine.

"Očekivali smo da je to dogovor SDA i HDZ-a, da se ne petljamo i da će to izdobriti. Ovdje je nama mnogo uspješnih kompanije propalo u Sarajevu i ne vidim da se neko sekirao. Aluminij se mora rješavati na čisto ekonomskim osnovama", zaključio je Radončić. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.