31.7.2019. 18:01
0
Autoceste FBiH: Počinju radovi na sanaciji dionice autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever
Radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever počinju u četvrtak, 1. augusta.

Radove će izvoditi firma Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će konzorcij Modus Projekt d.o.o. Kakanj i AIK Inženjering d.o.o. Banovići, saopćilo je JP Autoceste FBiH.

Kako je planirano, radovi će trajati 90 dana i izvodit će se u više etapa.

U prvoj etapi koja počinje 1.8.2019. godine izvršit će se izmjena režima saobraćaja u dužini od oko 2 km, odnosno od km 56+900 do km 58+800. Vozila koja putuju desnom kolovoznom trakom (smjer Podlugovi – Sarajevo sjever) na stacionaži km 56+900 će biti preusmjerena na lijevu kolovoznu traku (smjer Sarajevo sjever – Podlugovi), te će se saobraćaj odvijati dvosmjerno
lijevom kolovoznom trakom do km 58+800, nakon kojeg se saobraćaj odvija normalnim tokom.

O svakoj narednoj izmjeni, građani će biti blagovremeno obavješteni.

Vozače pozivaju na poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih učesnika u saobraćaju na autocesti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.