2.8.2019. 10:53
0
"Čekamo jednog čovjeka, sekretara, da dođe sa godišnjeg odmora kako bi dobili prijeko potreban potpis"
Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković tvrdi da nisu predali dvije građanske inicijative banjalučkom parlamentu iz proceduralnih razloga, te za to krivi gradsku vlast.

Kako je danas saopćio, sekretar u Gradskoj upravi je na godišnjem odmoru te "nema ko dati neophodni potpis kako bi se peticija predala“.

-Više hiljada građana, mi kao narodni poslanici, čekamo jednog čovjeka, sekretara da dođe sa godišnjeg odmora kako bi dobili prijeko potreban potpis da možemo predati našu peticiju, odnosno građansku inicijativu. To govori o neozbiljnosti gradske uprave i čitavog našeg sistema koji spada na jednog čovjeka, na jednog vođu… Sistem mora da funkcioniše i kad jednog čovjeka nema, ako je sistem – naveo je Stanivuković u saopćenju.

U proteklom periodu Stanivuković i poslanica PDP-a Jelena Trivić su pokrenuli potpisivanje peticija kojima traže mogućnost za održavanje javnih skupova na glavnom banjalučkom trgu, te rješavanje problema u vezi ekološkog stanja u Banjoj Luci povodom izlivanja ulja piralen i drugih opasnih materija u zemljištu u Poslovnoj zoni "Incel“.

-Ovo je njihovo klasično odugovlačenje kako bi energija vezano za ovu inicijativu kod naroda opala. Sačekat ćemo mi i taj potpis, ali trebaju znati da nećemo odustati od naših zahtjeva – dodao je 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.