3.8.2019. 20:36
0
Vijeće ministara o migrantskoj krizi, hrvatski graničari ulaze naoružani u BiH
U ponedjeljak 5. avgusta bit će održana sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj će biti razmatrana situacija i sa prilivom migranata, te aktivnosti nadzora državne granice.

Lokalne vlasti općine Hadžići već su nekoliko puta apelovale na više nivoe vlasti da se rastereti prihvatni centar Ušivak kako bi se život u Hadžićima mogao odvijati bez poteškoća. Zatraženo je da se otvori još nekoliko centara za smještaj migranata. 

Vijeće ministara će razmatrati Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, a posebno je alarmantna situacija na istočnom dijelu granice gdje ulazi veliki broj migranata i na granica sa Hrvatskom, u Krajini gdje su zabilježeni slučajevi da hrvatski graničari naoružani dugim cijevima ulaze na teritorij BiH.

O tome je nadležne upozorio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić. Fazlić je u izjavama za medije pitao da li trebaju početi "zarobljavati" hrvatske graničare da bi dokazali da oni ulaze na prostor BiH. Fazlić je istakao da su Grad Bihać i USK ostavljeni da se sami bore sa migrantskom krizom.  


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.