4.8.2019. 19:52
0
Potočari: Održan mirovni kamp "Za dobar komšiluk", mladi iz 11 općina poslali pozitivnu poruku
U organizaciji Udruženja "Sara - Srebrenica" proteklih sedam dana u Potočarima kod Srebrenici okupilo se 60-ak mladih iz 11 općina, u okviru mirovnog kampa "Za dobar komšiluk".

Učešće na kampu uzeli su mladi iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Zvornika, Tuzle, Brčkog, Kladnja, Vlasenice, Milića, Kalesije, Šekovića, Bratunca i Srebrenice.

Valanetina Gagić iz Udruženja "Sara-Srebrenica" kazala je da je program raznovrstan i bogat, prenosi esrebrenica.ba.

"Program kampa je rezanolik, imali smo razne edukativne i informativne radionice, ali i sportske i zabavne. Najzanimljivi su bili motivacioni govori među kojima je bilo posebno emotivno izlaganje Ajne Jusić“, kaže Gagić.

Dodaje da je glavna ideja kampa druženje i upoznavanje mladih te širenje prijateljstva i stvaranja sigurne zone, kao i jačanje vlastitih potencijala kako bi oni u svojim sredinama djelovali i pokrenuli pozitivne promjene.

"Prije kampa u deset općina proveli smo niz volonterskih akcija koje su inicirali mladi iz svih mjesta“, rekla je Gagić i dodala da je ovo bila prilika da se iz Srebrenice pošalju vedrije i pozitivnije poruke.

Kamp se realizovao uz podršku Ambasade SAD u BiH.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.