4.8.2019. 20:02
3
Iz SDA poručili Dini Konakoviću: Zapošljava svoje nesposobne kadrove u kantonalna preduzeća, kao što je slučaj Damira Saračevića u VIK-u
FOTO: Source.ba / Arhiva
Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo odgovorili su na saopštenje stranke Narod i pravda kazavši da ono "predstavalja izraz neznanja zluradog populizma, koji bi radi svojih stranačkih ciljeva volio da je NATO put BiH doveden u pitanje." Kazali su da Narod i pravda nije dobio povjerenje glasača te da narod zna na koga se može osloniti.

"Nažalost kantonalne stranke NiP, od toga nema ništa, jer država BiH ostaje čvrsto na putu NATO integracija, a prvi korak je realizacija obaveza u okviru MAP-a, kroz konkretno rješenje za slanje ANP-a.

Konakovićeva stranka naravno lupeta bez odgovornosti, kao što je i navikla, jer nikad nije dala nikakav doprinos NATO putu BiH, niti bilo kojem ozbiljnom pitanju, za što nema ni znanja, ni izbornog legimiteta: narod joj nije dao povjerenje ni za jedno mjesto u državnom Parlamentu. SDA već decenijama predstavlja motor koji vuče BiH naprijed na NATO putu, i narod zna na koga se može osloniti u ovom slučaju. To sigurno nije lice sa sumnjivo stečenom diplomom.

Težnja NIP-a da se miješa u pitanja o kojima nema znanja niti iskustva, predstavljaju neozbiljan pokušaj da skrenu pažnju s činjenice da u Kantonu Sarajevo nemaju nikakvih suštinskih rezultata, osim niza afera u kojima je dokazano da su opljačkali budžetski novac (afera u Turističkoj zajednici), brutalno prekršili zakone (ostavka ministrice Bogunić) i da zapošljavaju svoje nesposobne kadrove u kantonalna preduzeća (slučaj Damir Saračević u VIK-u) i dr.", stoji u saopštenju KO SDA Sarajevo.

Iz SDA zatražili su od Elmedina Konakovića da umjesto što se "štetočinski bavi stvarima za koje mu narod nije dao povjerenje" kaže šta je uradio povodom sankcionisanja TVSA jer je emitovala film "Tužilac, branilac, otac i sin" za koji tvrde da negira presude ICTY-a te vrijeđa žrtve genocida, prenosi N1.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.