5.8.2019. 20:02
0
Iz EU nakon sastanka Izetbegovića, Dodika i Čovića poručili: Ovo je važan korak naprijed za BiH!
Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiranju novog Vijeća ministara uz posredstvo specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka važan je korak naprijed, prije svega za zemlju i njezine građane.

Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju, navodi se u izjavi portparola Evropske unije iz Brisela.

"Političke stranke su se čvrsto opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave sa provedbom neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi, te sa konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala. 

Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vođstva u Bosni i Hercegovini da nastave sa formiranjem vlasti i bez daljnjeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu sa evropskim standardima i vrijednostima", saopćeno je. 

(Patria / Haris Ahbabović)

EUBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.