9.8.2019. 10:29
0
Ivanić: Poznavajući filozofiju Dodika, Izetbegovića i Čovića, ne vjerujem u njihov Sporazum
Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je da ne vjeruje da će biti realiziran Sporazum o principima za formiranje vlasti u BiH, kojeg su u ponedjeljak potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodika, Bakir Izetbegović i Dragan Čović

“Ne bih ja rekao da je to bio projekat međunarodne zajednice, to je bio projekat birokratske strukture koja ni riječ nije rekla o zloupotrebama izbornog procesa i javnih medija”, izjavio je Ivanić u programu N1 televizije, komentarišući da je Sporazum potpisan pod pokroviteljstvom šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemarka, prenosi Patria.

“Uvjeren sam da ovaj sporazum neće funkcionisati. Volio bih da griješim i da su postigli rješenja, da Bosnu i Hercegovinu čekaju tri - četiri godine relativnog mira… Znajući njih, njihovu filozofiju - ne vjerujem'', rekao je Ivanić, dodajući da potpisnici Sporazum tumače na različite načine.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.