9.8.2019. 11:19
0
Koordinaciono tijelo za migracije raspravljat će danas o incidentu na granici
Sjednica Koordinacionog tijela za migracije bit će održana danas u Bihaću, a, između ostalog, raspravljati o incidentu na granici u noći sa utorka na srijedu, kada je na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske povrijeđeno 18 migranata.

U tom incidentu lakše povrede su zadobili migranti porijeklom iz Pakistana i Iraka, prenosi BHRT.

Iz MUP-a Republike Hrvatske jučer su demantovali da je bilo povrijeđenih.

O ovom slučaju obaviješteno je i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, koje u saradnji sa drugim agencijama preduzima aktivnosti da bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Oglasio se i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekavši da će se sačiniti opsežna informacija, koja će potom biti proslijeđena Predsjedništvu BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.