9.8.2019. 13:18
0
Rijaset IZBiH objavio program za nedjelju, 11. augusta, u Sarajevu
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pripremio je bajramski program za nedjelju, 11. augusta 2019. (10. zu-l-hidždže 1440.), u Sarajevu.

Centralna manifestacija koju će prenositi i televizija započet će u Begovoj džamiji u 5.45 sati, a prethodno će vjernici klanjati sabah-namaz u 5.15.

Bajram-namaz će se klanjati u 6.24 sati.

Vrijeme od 9.30 do 12.00 sati predviđeno je za tradicionalno čestitanje Bajrama u svečanom salonu u Kancelariji reisu-l-uleme, kada oni što žele čestitati, mogu to učiniti bez pozivnica.

Za 18.30 sati je u haremu Careve džamije planiran bajramski prijem kod reisa Kavazovića za goste s pozivnicama, kada će reis održati prigodan govor.

Kurban-bajram obilježavaju muslimani cijelog svijeta kao jedan od najradosnijih vjerskih blagdana.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u javnom obraćanju uputio čestitku svim muslimanima ne samo u  BiH, već u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, u bh. dijaspori te svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.