9.8.2019. 17:22
0
Adis Pokvić priznao da je autor skandaloznih grafita: Sead Čaušević poručio da je Gornji Vakuf primjer suživota i tolerancije
Općinski načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević zahvalio je policijskim službenicima MUP-a SBK koji su, uz saradnju s policijskim službenicima Federalne uprave policije, u vrlo kratkom roku otkrili izvršioca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti ispisivanjem uvredljivih grafita u jutarnjim satima 5. augusta u naselju Krupa.

Općinski načelnik, također, izražava zahvalnost svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su ovih nekoliko dana svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je ova Općina primjer suživota i tolerancije, i da se vrlo teško mogu poremetiti dobri odnosi, koji se u ovoj Općini grade već dugi niz godina, kaže se u saopćenju na zvaničnoj stranici Općine.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163 stav 1. KZ FBiH.

U selu Krupa kod Gornjeg Vakufa u kojem žive Bošnjaci i Hrvati na automobilima i fasadama kuća osvanuli su uvredljivi grafiti koji veličaju genocid u Srebrenici uz druge prijeteće poruke Bošnjacima. Nekoliko dana kasnije jedan od mještana, koji trenutno živi u Austriji, Adis Pokvić priznao je policiji da je autor uvredljivih poruka.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.