14.8.2019. 15:39
0
Optuženi za ubistvo komšije Azema Ćesira svjedočiti će u svoju korist
Ulaganjem materijalnih dokaza jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu završen dokazni postupak Tužilaštva u predmetu Enes i Suad Bašalić, koji su optuženi za ubistvo komšije Azema Ćesira 17. augusta 2018. u Milinkladskoj ulici u Sarajevu.

Tužiteljica Mona Meršnik je jučer u sudski spis uložila informaciju o ranijim sukobima između Ćesira i Suada Bašalića. Prema toj informaciji, policajci PU Novo Sarajevo tokom 2015. i 2016. intervenisali su nekoliko puta, i to na poziv Azema Ćesira, koji je imao probleme sa Suadom Bašalićem. Jednom se i Suad Bašalić obratio policiji, rekavši da mu je u prethodnom sukobu Ćesir nanio lakše povrede.

Dijana Hasić, advokatica Enesa Bašalića, uložila je prigovor na zakonitost zapisnika o uviđaju jer je sadržavao iskaz Suada Bašalića koji nije prethodno upozoren o pravima prilikom davanja izjave, a prigovorila je i nalazu vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića koji je, smatra ona, izašao iz okvira naredbe Tužilaštva odgovarajući na pitanja za koja nije imao informacije.

Branioci optuženih potvrdili su da će na narednom ročištu, 27. augusta, saslušati Suada i Enesa Bašalića koji će svjedočiti u svoju korist, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.