20.8.2019. 13:40
1
Naser Orić: Ejub je svojim herojstvom Glogovljane spasio, nije zaslužio da mu se porodica napada
Komentar o incidentu u Glogovi Avaz je zatražio i od Nasera Orića, zapovjednika 28. divizije Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandanta odbrane Srebrenice.

- Nije Ejub Golić zaslužio da mu se napada porodica. On je Glogovljane svojim herojstvom spasio... Ono što je ostalo, pola ih je poklano. Sa svojom vojskom odbranio je taj narod. I tom čovjeku koji ih je napao je spasio i sačuvao glavu. Zar se tako postupa s historijskom ličnošću i legendom odbrane Podrinja! Ta osoba neka se stidi svojih postupaka – kazao je danas u telefonskom razgovoru Orić.

Na videosnimku koji je zabilježen u mjestu Glogova kod Bratunca, napadnuti su supruga, snaha, sin i unuka heroja odbrane Srebrenice, rahmetli Ejuba Golića, koji je poginuo 1995. godina u proboju prema Nezuku, prenosi danas Dnevni Avaz.

Držeći u ruci drveni kolac, na njih je nasrnuo izvjesni Izet Rizvanović jer su nakratko pomjerili automobil na parcelu koja mu je data na korištenje.

(Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.