22.8.2019. 11:35
0
Zbog stomačnih tegoba djeca iz Ajdinovića prebačena na KCUS
Djeca koja su boravila na sportskim pripremama u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići sinoć su nakon večere imali zdravstvene tegobe koje ukazuju na trovanje hranom. Djeci je prvo pomoć ukazana u Olovu, a zatim su prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje se vrše dalje pretrage.

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju. 

Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići kazao je za Novinsku agenciju Patria da je 11-oro djece sinoć zatražilo pomoć zbog stomačnih problema i povraćanja.

"Na pripremama je pet klubova, samo iz jednog kluba djeca su imala stomačne tegobe. Od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove te da su se pojedini i prejeli", kazao je Čulov.

On je kazao da danas nije bilo novih slučajeva, te da očekuju nalaz iz KCUS-a kako bi znali šta je uzrok. Čulov je potvrdio da je iz predostrožnosti zatvorena kuhinja kako bi se spriječila bilo kakva dalja komplikacija. 

U SRC Ajdinovići danas će stići i Kantonalna inspekcija kako bi se uzeli uzorci hrane i utvrdio razlog stomačnih tegoba kod djece.

Sportski klubovi čiji su članovi na pripremama još uvijek nisu odlučili da li će nastaviti pripreme u Ajdinovićima s tim da je djeci već zabranjena konzumacija jaja, majoneze dok se ne utvrdi razlog trovanja kod djece koja su već prevezena na KCUS.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.