23.8.2019. 10:46
0
Iz SRC Ajdinovići bez komentara, čeka se nalaz Sanitarne inspekcije ZDK
Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak su izvršili inspekcijski nadzor u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova gdje je u srijedu navečer zabilježeno više slučajeva stomačnih tegoba kod djece koja su boravila na pripremama, potvrđeno je za Patriju iz Inspekcije. Inspektori su uzeli uzorke konzumirane hrane i radnih površina, te se tokom dana čekaju zvanični nalazi koji će pokazati zašto je došlo do zdravstvenih problema kod djece.
Amer Čulov iz SRC Ajdinovići u četvrtak je potvrdio da je u srijedu navečer kod 11-oro djece bilo stomačnih smetnji te im je pomoć prvo ukazana u Olovu, a zatim su djeca prebačena na Infektivnu kliniku Univerziteta u Sarajevu. Iz KCUS-a je saopćeno je da je kod dva djeteta teža klinička slika, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su imala stomačne bolove, proliv, povraćanje koji ukazuju na trovanje hranom. 

Iz SRC Ajdinovići danas su bez komentara o cijelom slučaju te navode da inspekcija radi svoj posao. 

Na pripremama u Ajdinovićima boravilo je pet sportskih klubova. 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.