26.8.2019. 13:38
6
Šta se krije iza ubistva na Vojničkom polju?
Stravičan zločin desio se sinoć u sarajevskom naselju Vojničko polje u kojem je ubijen je R.O rođen 1998. godine.

Osumnjičeni za ovo ubistvo je uhapšen, dok je u sukobu povrijeđena još jedna osoba.

U ovom zločinu prema pisanju avaza ubijen je R.O. iz Sarajeva.

Ubistvu je navodno prethodio sukob nekoliko osoba. Nezvanično, ubijeni je potegao sjekiru, dok je ubica kod sebe imao nož sa kojim je zadao fatalan udarac nastradalom R.O.

Prema riječima prolaznika ovaj sukob je planiran od ranije, mada još nije potvrđen glavni razlog zbog kojeg je do njega i došlo.

Vršnjačko nasilje svaki danom sve više se pojavljuje kao još jedna negativna osobina društva u kojem živimo. Pored svih ekonomskih problema, vršnjačko nasilje u BiH sve jače uzima maha a kao i sa brojnim drugim pitanjima institucije Bosne i Hercegovine ne mogu ili neće da se uhvate u koštac.

O propustima u sistemu i uzrocima sve većeg broja vršnjačkog nasilja u našoj zemlji, razgovarali smo sa kliničkim psihologom Jasminom Dizdarević.

Razgovor poslušajte u video prilogu.

 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.