27.8.2019. 18:16
0
Djeca u Ajdinovićima, koja su ležala na KCUS-u, su se otrovala hranom?!
Nekoliko dječaka koji su bili smješteni u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon što su primljeni zbog simptoma trovanja hranom, jučer je otpušteno na kućno liječenje, prenosi danas Dnevni Avaz.

Radi se o dječacima iz sarajevskog Rukometnog kluba Respekt koji su boravili na pripremama u Sportskom centru „Ajdinovići“. U KCUS-u su, od ukupno 18 otrovanih, bile primljene i četiri djevojčice iz jednog slovenskog kluba koje su isto tako bile u „Ajdinovićima“, a one su, na insistiranje njihove pratnje, već ranije otputovale u Domžale.

Iz „Ajdinovića“ još nema oglašavanja, a čekaju se i nalazi inspekcije, koja je uzela uzorke iz centra gdje su djeca boravila. 

U noći sa srijede na četvrtak, djeca su osjetila prve simptome, a ljekari su odmah posumnjali na trovanje hranom. Kako saznaje Dnevni avaz, u dijagnozama djece otpuštene iz KCUS-a to je i potvrđeno.

Na otpusnim pismima pod rubrikom dijagnoza piše Intoxicatio alimentaria, što znači trovanje hranom, piše Avaz.

Nakon što je čak 18 djece završilo u bolnici sa simptomima trovanja, a nakon boravka na pripremama i konzumiranja hrane i pića u Centru „Ajdinovići“, Uprava za inspekcijske poslove ZDK oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je poručila da „nakon završenog mikrobiološkog ispitivanja uzoraka neće biti u mogućnosti s rezultatima upoznati javnost i medije“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.