28.8.2019. 14:54
0
Pet ambasada u BiH poslalo poruku: Politički lideri da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH
U vezi s jučerašnjim dešavanjima u Predsjedništvu BiH poslana je zajednička izjava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i Italije

„Odluka o odgađanju jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH ističe potrebu za kompromisom i izgradnjom konsenzusa između političkih stranaka i lidera u BiH. I dalje smo posvećeni osiguranju mira i stabilnosti koji će donijeti prosperitet svim građanima BiH. Formiranje vlasti i nastavak napretka prema reformama koje su u skladu sa postojećim ciljevima i opredjeljenjima vanjske politike ključni su naredni koraci za BiH i njenu budućnost.

Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima. Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH podržava ovu izjavu“, stoji u izjavi.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.